In Spitalul Clinic Colentina din Bucuresti a fost deschis un centru de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri in Bucuresti. Acesta functioneaza de luni pana vineri, intre orele 14 si 20 si ofera un nou tip de servicii consumatorilor de droguri injectabile. Beneficiarii centrului au acces gratuit si confidential la asistenta medicala primara, avand posibilitatea de a se vaccina anti-hepatita A si B, de a efectua un test pentru HIV-SIDA, pentru hepatita B sau C.

De asemenea, pacientii centrului pot beneficia de consiliere psihologica si de referinte despre cum pot accesa alte servicii de tratare a dependentei de droguri, precum detoxifierea, mentinerea si substitutia cu metadona. Noul centru vine in completarea serviciilor similare oferite in acest moment in Bucuresti, partial de spitalul "Alexandru Obregia" si partial de patru echipe de teren apartinand sectorului neguvernamental.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.