Ultima duminica de dinaintea Sfintelor Pasti i-a scos pe romani din case. Multi au umplut bisericile pentru a asculta slujba, in timp ce altii, profitand de vremea frumoasa, au iesit la padure si au sarbatorit adecvat dezlegarea la peste. Altii, mai putin norocosi, au sarbatorit Duminica Floriilor prin munca.

La Arad, mii de credinciosi au participat, ieri, la Sfanta Liturghie prilejuita de marea sarbatoare Intrarea Mantuitorului in Ierusalim, in toate lacasurile de cult. La Catedrala Ortodoxa veche din municipiul Arad, Sfanta Liturghie a fost oficiata de PS dr. Timotei Seviciu, episcopul Aradului, Ienopolei si Halmagiului, care le-a expus credinciosilor cateva date despre prepararea Sfantului Mir, care anul acesta va avea loc, din nou dupa 11 ani, la Catedrala Patriarhala. inaltul ierarh a indemnat credinciosii sa se pregateasca spiritual pentru a primi din acest mir.

Gratar cu peste, la iarba verde

Locuitorii din Focsani au iesit la iarba verde, pentru a sarbatori Floriile, la un gratar cu peste. De dimineata, femeile au mers la biserica, la slujba, iar barbatii au cumparat pestele. Dupa pranz, familiile s-au reunit, nu inainte ca femeile sa atarne, la usi, crengi de salcie.

in satele Doljului, lacasele de cult "au gemut" de oameni. "in fiecare an, de Florii, merg la biserica pentru ca asa este traditia la noi in sat. Slujba a fost frumoasa, ca intotdeauna, dar parca niciodata nu am vazut atata lume la biserica", a declarat Angelica Gheorghe, o sateanca in varsta din comuna Podari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.