Educatia contemporana pune accent, din ce in ce mai mult, pe noile tehnologii de comunicare - bazate pe utilizarea Internet-ului.

Termeni "on-line learning" si "on-line education" sunt asociati tot mai des cu tehnologiile mobile, de aceea conceptul de "m-learning" devine, pe zi ce trece, o realitate cotidiana. Prof. univ. dr. Bogdan Onete, director al programului de masterat in Business al Facultatii de Comert din ASE Bucuresti, explica cum se poate obtine un masterat stand acasa.

Care sunt avantajele inscrierii la un program de masterat online?

In primul rand, prezenta in campus nu mai este obligatorie, nici macar necesara. Practic, nu se vine la scoala. Exista un soft, o platforma de invatamant online, care este dedicata acestui master. Fiecare cursant primeste un cont si o parola cu care are acces la cursuri si seminarii. Sistemul folosit este unul dinamic, modern si interactiv, caracteristici care recomanda masteratul online ca fiind unul eficient si de calitate. Un argument in acest sens ar fi si faptul ca o simpla interogare pe Google folosind sintaxa "master online" returneaza peste 1,8 milioane de raspunsuri, si asta numai in SUA...

Cum se face legatura cu profesorul?

Prin Internet, utilizandu-se aplicatii specifice, cum ar fi forumurile, chat-urile sau transmisiile live. Sistemul este conceput in asa fel incat sa permita masteranzilor sa interactioneze cu profesorii si ceilalti studenti. Se ofera posibilitatea alegerii intervalelor orare si a locului de unde cursantul participa si se permite accesul online la mai multe surse de informatii; de cele mai multe ori discutiile intre studenti si profesori chiar depasesc intensitatea discutiilor din cadrul masterelor clasice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.