Ciobanii romani isi vand mieii in Bulgaria pentru ca nu pot sa-i taie in tara, iar bulgarii vand carnea cu un profit substantial in hipermarketurile romanesti

Supermarketurile romanesti vor comercializa, pentru masa de Paste, carne de miel crescut in Romania, dar adusa din Bulgaria. Pentru ca in Romania regulile de sacrificare a mieilor sunt foarte stricte, iar abatoarele care corespund normelor europene sunt putine, ciobanii romani prefera sa-si vanda mieii, la preturi mici, comerciantilor bulgari, care vand apoi carnea, la pret dublu, in Romania, anunta postul Realitatea TV.

In acelasi timp, in tara, ciobanii gorjeni se pregatesc sa protesteze ca nu mai sunt lasati sa taie mieii conform traditiilor.

In orasul bulgaresc Silistra, aflat la cativa kilometri de Vama Ostrov, judetul Calarasi, functioneaza cel mai mare abator din Bulgaria.

Proprietarii abatorului spun ca de o buna perioada de timp sunt asaltati de ciobani romani, care zilnic le ofera spre vanzare sute de miei si de iezi. Potrivit Realitatea TV, peste cateva zile vor pleca deja spre Romania sute de tone de carne de miel.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.