Poetul a fost cu Gabriela Melinescu, femeia care l-a inspirat cel mai mult, timp de zece ani.

Nascut pe 31 martie 1933, Nichita Stanescu ar fi implinit astazi 74 de ani. Despre poetul-vedeta al anilor ‘60, mort in 1983, cei care i-au fost apropiati povestesc ca avea la fel de mult succes amoros pe cat atragea cohorte intregi de admiratori.

In "Jurnal suedez I", publicat in 2003 la Polirom, Gabriela Melinescu, scriitoarea cu care Nichita a fost impreuna aproape zece ani, vorbeste despre el deseori ca despre cel mai generos om cu prietenii sai, cu care petrecea zile si nopti intregi.

Aceasta generozitate si farmecul recunoscut de toti par sa-i fi asigurat si succesul in dragoste, pana la un punct insa. Casatorit de trei ori, cu Magdalena Petrescu, Doina Ciurea si Tudorica Tarata (Dora), Nichita a avut patru relatii de durata, dintre care cea mai aprinsa, dar si cea mai dificila a fost cu Gabriela Melinescu, singura cu care nu s-a casatorit.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.