Bestevent, o companie organizatoare de spectacole, a afisat pe propria pagina de web tarifele pe care artistii romani le percep pentru un concert, intre 400 de euro (Uni-k) si 6.000 de euro (Banica jr. si Holograf), incasari care au fost confirmate si de unii dintre cantareti.

Directorul companiei Bestevent Cristian Gireada a declarat pentru NewsIn ca a semnat contracte cu toti artistii care se afla pe site. Gireada sustine ca suma din dreptul acestora include si comisionul pe care il ia compania, ce variaza in functie de cantaret, intre 5 si 20 %. Sumele nu includ insa si costurile de transport, cazare si masa ale artistilor.

Cei mai scumpi cantareti din Romania sunt, conform listei de pe site-ul Bestevent ( http://www.bestevent.ro/be/pdf/artisti.pdf ), Stefan Banica jr. si trupa Holograf, care obtin pentru un concert cate 6.000 de euro. Impresarul lui Stefan Banica jr. Radu Groza, a declarat pentru ca are contract cu Gireada, dar a refuzat sa comenteze suma afisata pe site. HB Orchestra, trupa lui Horia Brenciu, primeste pentru un spectacol 4.500 de euro, iar pe pozitia a treia in topul celor mai bine platiti artisti din Romania se afla formatia Voltaj cu 4.000 de euro.

Alte tarife sunt: Sistem 3.500 de euro; Morandi 3.000 de euro; Pepe 2.800 de euro, HI-Q, Iris, Mandinga si Pavel Stratan 2.500 de euro; Directia 5 si Paula Seling 2.000 de euro; Elena (ex Mandinga), DJ Project, Jukebox 1.800 de euro; 3SudEst, Activ, Ackent, Andra, BUG Mafia, Vita de vie, Timpuri Noi, Simplu, Nicola si Nicu Alifantis cate 1.500 de euro; Hara, Impact, Radu Ille 1.200 de euro; Alexandra Ungureanu&Crush, Anna Lesko, Mihai Margineanu, Florin Chilian si Sarmalele Reci 1.000 de euro. Sub pragul de 1.000 de euro se gasesc artisti ca Andreea Balan, Delia, Bitza, Bordo, Class, Cristina Rus, Stigma, Pasha Man, Narcisa Suciu, Uni-k sau Esenzza. Ramon Cotizo, impresarul Andreei Balan si al lui Keo, a declarat pentru NewsIn ca preturile sunt reale, dar ca unele nu sunt actualizate.

‘’Andreea Balan ia acum pentru un concert 800 de euro, cu 100 mai mult decat anul trecut, pentru ca si-a lansat album nou si are si dansatoare’’. Pepe a spus insa ca are un tarif ceva mai mic decat cel afisat pe site. ‘’Pretul meu este de 2.500 de euro, pentru ca am zece instrumentisti in spate. Restul de 300 de euro reprezinta comisionul companiei’’. ‘’Elena (ex Mandinga) ia intre 1.500 si 1.600 de euro pe spectacol, pana la 1.800 este comisionul’’, a spus pentru NewsIn Ana Gheorghe, PR-ul Elenei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.