Preturile pentru destinatiile externe cresc in acest an, fata de cele de anul trecut.

Agentiile de turism anunta cresteri de preturi de pina la 10%. Cele mai ieftine destinatii in acest an sint Bulgaria si Grecia, cu preturi care pleaca de la 30 de euro pe zi, dar amatorii de vacante au de ales si intre destinatii exotice, dar mai scumpe, cum ar fi Tunisia, Egiptul sau chiar Kenya si Madeira. In incercarea de a atrage cit mai multi clienti, agentiile anunta reduceri de preturi in perioada Tirgului de Turism deschis zilele acestea la Romexpo. (V.B.)

Pentru a atrage din timp clientii, firmele de turism ofera reduceri mai mari in cadrul tirgului, acestea continuind pina in luna aprilie, la unele firme, si chiar pina la sfirsitul sezonului, la alte companii. Anul 2007 se asteapta sa fie unul mai prosper pentru operatori.

"Fata de anul trecut, anticipez ca cea mai mare crestere a ofertei se va inregistra pentru Malta, cu 40%, iar pe locurile urmatoare se vor situa Bulgaria, cu 30%, Grecia si Turcia, cu cite 20%, si Spania, cu 10%", ne-a spus Ciprian Enea, consultant besttourism.ro. Hotelierii de pe litoral si de la munte spun ca vor riposta prin tarife mai mici. "Numarul turistilor europeni care vor veni in Romania ar trebui sa creasca in acest an, pentru ca nu numai turistii romani pot calatori fara restrictii, ci si vizitatorii din vestul continentului pot ajunge mai usor in Romania", a spus ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.