Regizorul noului film despre viata lui Diego Maradona afirma ca punctul marcat de fotbalist cu mana in 1986, in timpul meciulului in care Argentina a invins Anglia, a fost o opera de arta. Regizorul Marco Risi afirma ca golul respectiv a fost unul dintre momentele culminante ale carierei lui Maradona. Filmul, care va avea premiera miercuri, povesteste viata fotbalistului, de la viata grea din mahalalele din Buenos Aires pana la perioada intunecata a dependentei de droguri.

Maradona este vedeta la fel de mult in Italia ca si in tara sa natala Argentina.

sapte ani de zile a fost mijlocas la Napoli, unde a marcat 115 goluri cu care a adus doua Titluri de campioni si o cupa UEFA.

insa unul dintre cele mai memorabile si controversate goluri din cariera lui a fost primul marcat la Cupa Mondiala din 1986, in meciul cu Anglia.

Maradona a calificat acest gol in care mingea trimisa de mana lui Maradona in poarta lui Peter Shilton, drept "mana lui Dumnezeu".

Regizorul Marco Risi care a cooperat indeaproape cu Maradona pe parcursul filmarilor a afirmat ca golul este mai degraba o opera de arta.

"El nu a considerat ca a fura de la englezi e o crima", spune Risi.

La acea vreme, adica in timpul razboiului dintre Marea Britanie si Argentina pentru insulele Falkland, Maradona insusi ii considera hoti pe britanici.

insa productia italiano-spaniola a fost criticata pentru ca nu arata partea intunecata a vietii lui Maradona.

Filmul descrie prea schematic si sumar relatia dintre fotbalist si mafia napolitana.

Nici despre dependenta de cocaina nu se spun prea multe.

Iar despre fiul sau pe care nu l-a recunoscut nici in ziua de azi, desi paternitatea a fost stabilita, nu se sufla nicio vorba.

L-a interesat mai putin ce se poate vedea in film, spune regizorul Marco Risi, ci mai degraba acele amanunte care le-ar putea ofensa pe fosta lui sotie Claudia si cele doua fiice.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.