Contributiile la asigurarile sociale s-au redus in ultimii doi ani cu patru puncte procentuale si, conform programului de guvernare, acestea ar putea scadea cu pana la zece puncte procentuale pana in 2008, a declarat, citat de NewsIn, ministrul muncii, Gheorghe Barbu.

"Contributiile sociale, conform programului de guvernare, sunt intr-un trend descendent, in ultimii doi ani au scazut cu patru puncte procentuale. Programul de guvernare prevede o reducere de pana la zece puncte procentuale, care va fi analizata in continuare de guvern, pentru ca acest obiectiv sa poata fi indeplinit. Sigur ca va trebui pastrat un echilibru intre nivelul acestor contributii si serviciile de sanatate, pensii sau somaj asfel incat acestea sa aiba o acoperire la nivelul cerintelor din ce in ce mai crescute si mai justificate ale romanilor", a spus Gheorghe Barbu, la o intalnire cu oamenii de afaceri din Romania, organizata de Camera de Comert Romano-Britanica.

Referitor la posibilitatea unificarii contributiilor sociale, pentru ca cetatenii sa plateasca o contributie unica, ministrul muncii a precizat ca a avut discutii cu ministrul finantelor publice in acest sens, dar aceasta este o problema greu de depasit in Romania, in prezent, deoarece nu toti contribuabilii platesc contributiile integral.

"Pentru un anumit domeniu gradul de colectare este mai mare, contributiile fiind mici, pentru alt domeniu, cum sunt pensiile, gradul de colectare este mai mic, contributiile fiind mari. A le aduna pe toate intr-una singura inseamna ulterior o impartire corespunzatoare procentuala si toata lumea sa aiba acelasi tratament. Acest lucru se va putea intampla prin reducerea contributiilor si prin cresterea disciplinei fiscale", a precizat ministrul muncii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.