Studentii sunt nemultumiti de avizul negativ dat luni de Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor pentru un proiect de act normativ care viza includerea lor cu drepturi egale in Consiliul de conducere al Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS).
Uniunea Studentilor din Romania este nemultumita de votul negativ dat de Comisia parlamentara pentru invatamant, sustinand ca acest vot poate deturna misiunea invatamantului superior prin transformarea studentilor din actori responsabili in simpli clienti ai sistemului universitar. "Avertizam ca avizul negativ dat propunerii legislative de catre Comisia pentru invatamant - in contextul in care conducerea ARACIS, Guvernul Romaniei si Comisia juridica a Camerei Deputatilor si-au dat avizul favorabil - poate deturna misiunea invatamantului superior prin transformarea studentilor din actori responsabili ai invatamantului superior in simpli clienti ai sistemului universitar", a apreciat presedintele USR, George Paduraru. La initiativa USR, presedintele Camerei Deputatilor, deputatul Bogdan Olteanu, a avansat propunerea legislativa de modificare a Ordonantei de Guvern privind asigurarea calitatii educatiei, in sensul includerii a doi studenti in Consiliul de conducere al Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in invatamantul Superior. "Consideram ca nu se poate vorbi despre o asigurare reala a calitatii invatamantului superior decat prin includerea studentilor - principalii beneficiari ai actului educational - in Consiliul de conducere al ARACIS", spune Paduraru. Potrivit acestuia, Uniunea Studentilor din Romania asteapta un vot responsabil al plenului Camerei Deputatilor pentru a nu transforma invatamantul superior din Romania intr-un invatamant de taraba.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.