Marti, 27 martie 2007, ora 18, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va avea loc conferinta cu tema Poezia israeliana contemporana si o lectura de poezie, sustinute de poeta Agi Mishol din Israel. Poemele autoarei vor fi prezentate de scriitoarele Ioana Ieronim si Riri Manor.

Nascuta in 1947, Agi Mishol a emigrat in Israel impreuna cu parintii la varsta de patru ani. Este autoarea a 12 volume de poezie, dintre care cel mai recent, intitulat "Moment", a avut patru reeditari. Este laureata a numeroase premii, printre care Premiul Primului Ministru al Statului Israel si Marele Premiu "Yehuda Amichai ". Face parte din consiliul editorial al revistei de poezie Helicon si este directoare artistica a Festivalului international "Mishkenot" de la Ierusalim.

A reprezentat Statul Israel la numeroase evenimente literare internationale, poemele ei fiind traduse in antologii de pe tot cuprinsul globului. Carti de poezie semnate de Agi Mishol au fost publicate in Statele Unite si in Irlanda. in prezent, este scriitoare rezidenta la Universitatea Tel Aviv, unde sustine un atelier de creatie literara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.