Miercuri, 28 martie, ora 18.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) vor fi proiectate scurtmetrajele Lampa cu caciula, regizat de Radu Jude, pe un scenariu semnat de Florin Lazarescu si Clara B., regia: Alexandru Solomon; scenariu: Alexandru Solomon si Corinne Ibram.

Filmele vor fi prezentate de criticul Andrei Gorzo.

Lampa cu caciula (2006, 23 min.), road-movie despre relatia tata-fiu si despre importanta lucrurilor mici, a fost distins cu numeroase premii la festivalurile internationale, printre care: Marele premiu pentru scurtmetraj la Festivalul de film de la Montpellier, Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Cottbus, Marele premiu la Festivalul de film de la Bilbao, Marele premiu la Festivalul de film de la Trieste, Marele premiu al juriului la Festivalul de la Sundance, Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de film DaKino.

Clara B (2006, 52 min, coproducie Seppia - NDR/ARTE - France 3 Alsace) istoriseste, prin imagini de arhiva, actualitati si fotografii de epoca autentice, povestea fictiva a unei femei nascute la inceptul secolului XX, fotografa si reporter, cu un destin impartit intre Franta si Germania. Existenta ei este reconstituita de un alt personaj de fictiune, Jonas, restaurator de muzeu. Meditatie asupra memoriei arhivelor si istoriei secolului XX, filmul a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul de film DaKino.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.