Echipa Festivalului International de Film B-EST s-a prezentat intr-o conferinta de presa, informatii despre editia a treia a manifestarii urmand sa aiba loc in perioada 14-21 aprilie.

Organizatorii s-au plans, cu aceasta ocazie, de lipsa de bani, din pricina faptului ca autoritatile locale ale Capitalei au decis sa finanteze un alt festival cinematografic, parte a Primaverii Bucurestiului (in mai); aparent, e vorba de evenimentul gazduit, in anii trecuti, de Mamaia si Constanta, care, in opinia echipei B-EST, uzurpa pozitia de drept a festivalului initiat de ei acum trei ani.

Desi nu a putut furniza un program macar orientativ, B-EST a anuntat ca ii va aduce la Bucuresti, in perioada festivalului, pe regizorii rusi Nikita Mihalkov si Andrei Koncealovski, declarand ca cei doi cineasti au confirmat ca vin la Bucuresti, unde vor sustine si cate un master class.

In timpul conferintei, Galina Fetescu, despre care organizatorii Festivalului International de Film spun ca e membra a echipei lor, a distribuit un comunicat de presa prin care se anunta organizarea, in aceeasi perioada, 14-21 aprilie, la Bucuresti, a Festivalului International de Film dedicat Anului international Andrei Tarkovski, la care vor fi prezenti Al Gore - cunoscutul om politic, fost vicepresedinte american, castigator al Oscar-ului din acest an, precum si Nikita Mihalkov si Andrei Koncealovski.

Comunicatul avea antetul Fundatiei Filmului Romanesc si era semnat de Galina Fetescu in calitate de director al festivalului, Iana Fetescu, director de productie, si Ion Vasile, vicepresedinte al Fundatiei Filmului Romanesc.

Galina Fetescu afirma ca a pornit initial acest proiect, de care organizatorii conferintei de presa nu aveau habar, impreuna cu echipa B-EST, dar a fost "inlaturata". La final, un reprezentant al B-EST a venit cu ideea ca acest al doilea festival sa fie o sectiune a Festivalului International B-EST, Galina Fetescu acceptand aceasta propunere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.