"Class One Romanian Grand Prix" este prima competitie internationala de ambarcatiuni de mare putere ce se va desfasura in tara noastra, pe lacul Siutghiol din statiunea Mamaia, in perioada 31 august - 2 septembrie, cheltuielile cu organizarea evenimentului ridicindu-se la 2 milioane de euro, potrivit Amos News.

Spectacolul de mare viteza, de arta a pilotajului, de putere tehnologica si financiara este organizat de asociatia "Power Marine" Constanta, cu sprijinul Consiliului Judetean si al Primariei Constanta, institutii care au alocat pentru competitie 100.000 de euro si, respectiv, 400.000 de euro si se estimeaza participarea a cel putin 150.000 de spectatori. Organizatorii au promisiuni de la diferite companii din tara noastra ca vor sponsoriza evenimentul si spera ca si Guvernul Romaniei sa aloce fonduri, asa cum se intimpla in toate celelalte state incluse in respectivul circuit sportiv.

Primarul Radu Mazare a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa organizata in statiunea Mamaia, ca este convins ca "va fi vorba de cel mai important eveniment sportiv, ca amploare, organizat in Romania, dupa 1989, ce va prelungi sezonul estival si va constitui un punct fulminant din punct de vedere al turismului". La competitie poate participa oricine detine ambarcatiuni de mare putere, dotate cu dublu motor de 900 de Cai Putere, ce ating viteze de peste 250 kilometri/ora, in conditii imprevizibile.

Promotorul oficial al "Class One World Powerboat Championship" este International Offshore Team Association, detinatoarea drepturilor comerciale pentru intreaga lume, ce reprezinta interesele tuturor echipelor aflate in cursa. Sediul central al IOTA este in Qatar, iar presedintele asociatiei este seicul Hassan bin Jabor Al-Thani.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.