In linii mari, tehnosexualul este un metrosexual tehnofil. Adica un individ care pune destul pret pe felul in care arata si care e dependent, totodata, de infinitul univers tehnologic de astazi. Sau, dupa descrierea facuta de americanul Ricky Montalvo, creatorul site-ului www.technosexual.org si omul care a "inventat" si incearca sa impuna termenul, este "un dandy narcisist care, in timp ce se iubeste pe sine, iubeste in egala masura gadgeturile si lifestyle-ul urban". Deci o persoana cu un puternic simt estetic, fie el legat de moda sau de tehnologie.

Tehnosexualitatea e un stil de viata

Tehnosexualitatea, ca si metrosexualitatea, nu se refera la un tip de orientare sexuala, ci la un anumit stil de viata si e, in principiu, masculina. Desi, asa cum spunea acelasi Montalvo, femeile au sansa lor: "Daca o sa vedeti o fata stand in fata unui laptop intr-o cafenea, daca o sa remarcati ca stie sa foloseasca un PDA, daca telefonul ei mobil are mai multe functii decat un robot de bucatarie si daca o s-o auziti mentionand foarte des cuvantul «Bluetooth», sa stiti ca e pe drumul cel bun!".

Tehnologia devenita fetis

Evident ca, pe undeva, tehnosexualul e si rezultatul intentiei producatorilor de noi tehnologii de a crea obiecte care sa actioneze asupra utilizatorului, precum fetisurile, in intelesul prim al termenului - obiect inzestrat cu forta supranaturala, magica, capabila sa-l ajute pe cel care il poseda. E vorba deci de putere. Dar nu numai atat.