Pentru fiecare dintre noi, locul de munca reprezinta un spatiu cu o semnificatie aparte. Timpul petrecut in aceasta incinta are efecte pozitive sau negative asupra sanatatii noastre.

Unii dintre noi ne simtim excelent la serviciu datorita ambiantei. Altii, mai sensibili, sunt sufocati de epuizare si nu au niciun chef de viata.

Psihologii cred ca aceasta stare de spirit se datoreaza substantelor toxice care se imprastie in aer de la covoare, mobilier, corpurile de iluminat.

Desigur, surplusul de hartie existent in incapere coboara nivelul energiei si vom fi inconjurati de o energie vitala (chi) care stagneaza.

Birourile moderne vin in contact, adesea, cu substantele toxice. Pentru a ne proteja de factorii care ne agreseaza sanatatea trebuie sa eliminam riscurile.

Specialistii ne dau cateva sugestii

l Sa lucram, pe cat posibil, la lumina zilei l Biroul trebuie asezat langa fereastra si sa optam pentru o sursa de lumina cu un spectru complet l Sa evitam iluminatul fluorescent, deoarece aceasta sursa de lumina este inconjurata de puternice campuri magnetice care produc insomnii, hipertensiune arteriala, neliniste si pesimism l Aerisirea joaca un rol esential asupra randamentului zilnic. De aceea trebuie sa aerisim biroul cel putin de trei ori pe zi: dimineata, la ora pranzului si dupa masa de pranz. Sunt importante si sursele de ionizare a aerului


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.