Din aprilie, pensionarii nu-si vor mai lua banii de la ghiseele bancii

Varstnicii care au optat sa-si primeasca pensia prin conturi curente deschise la Bancpost vor fi pusi pe drumuri. si asta pentru ca banca cu pricina nu mai efectueaza plata drepturilor prin aceste conturi decat pana in luna aprilie. Astfel ca, toti pensionarii care se afla in aceasta situatie sunt nevoiti sa opteze fie pentru un cont de card, fie pentru o alta banca, fie pentru plata prin mandat postal.

Conducerea Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) a anuntat ca incepand de luna viitoare Bancpost nu va mai achita pensiile varstnicilor prin cont curent. Astfel ca, toti cei care se afla in aceasta situatie vor trebui sa opteze pentru deschiderea unui cont de card sau, in ultima instanta, pentru serviciile unei alte banci. Asta inseamna alte cozi si alte drumuri pe care batranii vor trebui sa le faca.

Cei care nu vor, insa, sa renunte la serviciile oferite de Bancpost trebuie sa se adreseze filialelor teritoriale ale acestei banci, cu mentiunea ca doresc sa-si deschida un cont de card.

- Daca vor sa primeasca, in continuare, pensia printr-un cont curent, varstnicii au posibilitatea sa opteze pentru serviciile uneia dintre celelalte banci partenere care au incheiat conventii cu CNPAS, adica: CEC, BCR, BRD, Banca Transilvania, Procredit Banc, Banca Carpatica.
in aceasta situatie, dupa ce isi inchid conturile deschise la Bancpost, batranii trebuie sa informeze Casa teritoriala de pensii in evidentele careia se afla;

- O alta modalitate de plata a pensiei, pentru care acestia pot opta, e prin mandat postal. in acest caz, dupa ce si-au inchis conturile de la Bancpost, pensionarii trebuie sa se adreseze casei de pensii. Aici, vor trebui sa prezinte o cerere in care vor mentiona numarul dosarului de pensie. La acesta va fi anexata copia actului de identitate din care sa rezulte adresa actualului domiciliu.

"Daca in urmatoarele doua luni pensionarii nu vor veni la casa de pensii sa solicite fie trecerea pensiei de pe cont curent pe card, fie ca dreptul sa-l primeasca prin intermediul altei banci sau prin mandat postal, pensia li se va bloca. Ca sa evitam cozile si alte neplaceri, pentru ca se stie ca am mai trecut printr-o astfel de criza, ii rog sa vina din timp. Pentru ca nu-i voi putea deservi pe toti", ne-a declarat Mihai seitan (foto mic), presedintele CNPAS.

Cu toate ca primeste pensia prin mandat postal, Mircea Alexandru considera ca metoda cardului este mult mai eficienta. "Nu trebuie sa stai sa-ti pierzi o zi pentru ca sa astepti postasul", ne-a spus pensionarul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.