Regele Carol I calatorea adesea prin tara.

Culegea informatii, primea localnici in audienta, vizita garnizoanele militare, se interesa de bunul mers al administratiei. Pe de alta parte, calatoriile sale aveau drept scop strangerea legaturilor cu poporul. Carol I dorea sa fie perceput drept "rege caruia ii pasa".

"Luni, 12/24 mai 1866. Bucuresti-Giurgiu-Petrosani.

Vreme minunata, foarte cald (...) Ora 1jumate plecarea de la gara Cotroceni cu Elisabeta, ministrii la gara. Generalii Anghelescu si Cernat etc. cu noi. Comana, intampinare. Ora 3 in Giurgiu, mare intampinare la gara. Mers cu trasura la casa colonelului Costaforu. Elisabeta ramane acolo. Inspectie a regimentelor de Dorobanti si Calarasi, doua ore, in detaliu. Elisabeta la spital, apoi asistat aici la defilare. Ora 6 ne-am imbarcat pe "Stefan cel Mare". Enorm de multa lume in port. Plecare. La Rusciuc ne insoteste un vas bulgaresc cu muzica. Ora 7 cinat, muzica. Seara minunata, aer foarte bun. Ora 9jumate ancorat in fata Petrosaniului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.