Turnul cu Ceas, cladire-simbol a cetatii medievale Sighisoara, aflat in pericol de degradare, este urmatoarea victima a „modernizarii“, ca urmare a sapaturilor subterane programate sa inceapa saptamna viitoare.
Dupa ce a socat opinia publica prin initiativa de a inlocui pavajul original, din piatra de rau, a Cetatii Medievale cu un altul, din piatra cubica, primarul Dorin Danesan a inventat acum un nou "concept": acela de "modernizare a monumentelor istorice". Concept in numele caruia a avizat favorabil, semnand, in acest sens, o autorizatie de constructie, lucrari de reabilitare a retelei de canalizare in Cetate. Lucrarile pun in pericol monumente istorice din interiorul perimetrului respectiv.

Mai precis, este vorba despre niste sapaturi, la trei metri adancime, chiar sub bolta Turnului cu Ceas din Cetatea Sighisoarei. Acestea vor fi efectuate incepand de saptamana viitoare, dupa cum informeaza un comunicat al asociatiei civice locale "Sighisoara Durabila" si au ca scop declarat inlocuirea conductelor retelei de canalizare. Potrivit informatiilor furnizate de insusi primarul Dorin Danesan, conductele cu pricina au vechimi cuprinse intre 51 si 105 ani, motiv pentru care se impune inlocuirea lor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.