Muncitorii din constructii vor avea, din 2009, salarii minime peste 300 de euro, la acestea adaugandu-se tichetele de masa, primele de concediu si plata orelor suplimentare, iar salariul mediu va ajunge la 500 de euro, a declarat presedintele Asociatiei Antreprenorilor, Laurentiu Plosceanu.

Potrivit lui Plosceanu, in decembrie anul trecut salariile celor din contructii au fost majorate cu 23%, ajungandu-se la un salariu minim in domeniu de 450 de lei, constructorii romani intentionand sa pastreze acelasi ritm de crestere si in anii urmatori, potrivit NewsIn. Astfel, in 2007, salariul minim va ajunge la 500 de lei, in 2008, la 700 de lei, iar din 2009 muncitorii romani vor castiga 900 de lei.

"Din estimarile noastre, salariul minim va ajunge la 300 de euro in urmatorii doi ani, iar cel mediu la 500 de euro, fiind la un nivel asemanator cu cel din Ungaria. Mai mult, salariul unui muncitor foarte bun va fi si de 750 de euro", a precizat presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu.

Reprezentantii ARACO au adaugat ca muncitorii vor beneficia in plus de prime de concediu, tichete de masa si de plata orelor suplimentare. De asemenea, constructorii romani intentioneaza sa acorde burse de studii pentru studentii care fac facultati de constructii, cu care societatile romanesti vor semna contracte pe o perioada de cel putin cinci ani. in aceste conditii, tinerii absolventi vor lucra pe santierele din Romania.

In urma negocierilor cu Ministerul Muncii, a fost semnat un acord in baza caruia s-a stabilit ca programul de lucru saptamanal de 48 de ore sa fie considerat ca medie anuala, iar in perioada 31 martie-31 octombrie programul de lucru prelungit in ramura constructiilor sa fie de zece ore pe zi.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.