Cosmarul repartitoarelor devine obligatoriu pentru toti locatarii de la bloc. Cei care nu platesc cele 5-6 milioane de lei, sau chiar mai mult, pentru acestea risca sa achite o amenda de 10 milioane de lei primariilor.

Asociatiile de locatari considera ca prevederile legale sunt aberante si nedrepte, avand in vedere numeroasele plangeri impotriva facturilor uriase venite la proprietarii care au deja repartitoare.

Cetatenii de la bloc mai au termen pana la data de 31 iulie 2007 ca sa-si monteze repartitoare de costuri pe sistemul de distributie a caldurii. Peste aceasta data, cei care nu au reusit sa achite contravaloarea repartitoarelor vor fi amendati usturator de catre reprezentantii primariilor, care pot percepe sume de pana la 10 milioane de lei vechi. Aceste lucruri sunt prevazute atat in HG nr.933/2004, privind contorizarea consumatorilor racordati la sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termica, dar si in Legea serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006.

Actele normative obliga proprietarii apartamentelor de la bloc, indiferent de sistemul de distributie adoptat in cadrul condominiului, sa-si monteze repartitoare de costuri pana la data de 31 iulie 2007. In Capitala, doar 40% dintre locatari si-au montat repartitoare de costuri, iar cei mai multi dintre acestia se plang de faptul ca facturile sunt mult mai mari decat inainte de amplasarea acestora.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.