Municipalitatea Bucurestiului va incepe saptamana viitoare demolarea primelor case situate in apropierea Garii Basarab, pe soseaua Orhideelor, pe fostele amplasamente urmand sa fie ridicati stalpii de sustinere a viitorului pasaj Basarab.

"Majoritatea proprietarilor din zona au primit deja banii pe cladiri sau terenuri. Nu stiu exact care este suma, insa exista o comisie de negociere, o societate angajata de municipalitate", a afirmat ieri primarul general Adriean Videanu, prezent la santierul de la Pasajul Basarab. Potrivit oficialilor municipali, saptamana viitoare vor incepe lucrarile de constructie a principalului pilon de sustinere a viitorului pasaj. Concomitent cu organizarea de santier, municipalitatea va incepe demolarea primelor imobile de pe soseaua Orhideelor. Tot de saptamana viitoare vor intra in vigoare restrictiile de circulatie, traficul rutier general fiind intrerupt timp de doi ani pe strazile din zona Garii Basarab. "Eu cred ca in mai putin de zece zile vom incepe demolarea primelor constructii. Saptamana viitoare, cel mai probabil. Este vorba de imobile deja cumparate de municipalitate", a precizat directorul Directiei Transporturi, Drumuri si Siguranta Circulatiei, Gheorghe Udriste.

Reprezentantul constructorului italian - firma Astaldi FCC - a precizat ca luni vor incepe si lucrarile de desfiintare a capatului de linie a tramvaielor de la Gara Basarab. "De luni, RATB vine sa desfiinteze capatul de linie de tramvai de la Basarab. Se dau jos firele, iar noi incepem sapaturile", a precizat reprezentatul firmei Astaldi FCC. Oficialii municipali estimeaza ca aproximativ 90 de imobile - terenuri si cladiri proprietate privata - vor fi afectate de construirea pasajului Basarab.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.