Cei mai multi opteaza mai degraba pentru televizor si compania prietenilor decat pentru teme, se arata intr-un studiu facut public ieri de organizatia „Salvati Copiii".
Dreptul la educatie, la viata si la exprimarea libera a opiniilor sunt cele mai importante in perceptia copiilor, se arata intr-un raport de cercetare de specialitate facut public ieri de organizatia "Salvati Copiii". Peste 20% din copiii cuprinsi in cercetare au indicat dreptul la educatie ca fiind cel mai important, iar 19,4% au mentionat dreptul la viata.

Cercetarea arata ca un elev petrece, in medie, sase ore pe zi la scoala. Timpul dedicat efectuarii temelor sau lecturii este mai redus decat cel petrecut cu prietenii sau in fata televizorului. Astfel, pentru lectura sunt alocate, in medie, 68 de minute zilnic, 20% din repondenti declarand ca nu citesc nici macar cateva minute. Alti 22% au sustinut ca citesc timp de 30 de minute zilnic. Lectiile ocupa 2 ore si 17 minute din programul unei zile obisnuite, cu variatii foarte mari de la un elev la altul. Astfel, peste 10% au afirmat ca aloca pana in 30 de minute pentru asa ceva, 20% isi rezerva o ora si aproximativ 50% din repondenti peste doua ore.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.