Diferenta dintre cursul afisat de Banca Nationala si cel fixat prin lege pentru facturile Electrica se traduce in cistiguri de 100.000 de euro lunar la bugetul de stat
De anul acesta, cursul de schimb utilizat de Electrica nu mai corespunde cu cel stabilit de BNR pentru ziua sau luna emiterii facturii. Potrivit legii, sucursalele de distributie a energiei electrice vor utiliza, pentru calculul accizei, rata de schimb stabilita la finele lunii octombrie a anului precedent. Deci cel care colecteaza accizele, adica statul, are de cistigat din aprecierea constanta a leului. Doar in luna ianuarie a acestui an, finantele au reusit sa ciupeasca aproximativ 100.000 de euro rezultati din diferenta dintre cursul mediu afisat de Banca Nationala si cursul tiparit pe facturile la energie electrica. O medie anuala ar merge catre 1.200.000 de euro, in conditiile in care leul nu va mai cistiga prea mult in raport cu moneda europeana si in conditiile, putin probabile, in care consumul nu va creste.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.