Apartamentele din localitatile din sudul Frantei reprezinta o oportunitate pentru o casa de vacanta. Preturile sint la jumatate fata de Paris.

Chiar daca piata imobiliara franceza este renumita pentru preturile mari percepute la locuinte, marile orase din sudul insorit al Frantei ofera variante mai ieftine atit de petrecere a concediului, cit si un profit imobiliar din inchiriere. Valoarea mare de achizitionare a unui apartament in Franta si in special in capitala tarii constituie un motiv bine intemeiat pentru care nu foarte multe persoane isi permit o locuinta in aceasta tara. Daca Paris este cunoscut ca o piata imobiliara intre cele mai scumpe din Europa, localitatile renumite din sudul Frantei pot oferi apartamente la preturi mai mici.

Cea mai importanta caracteristica a acestor piete este aceea ca, daca orasul respectiv este statiune turistica, pretul apartamentelor va fi mai mare, insa cu mult mai mic decit in Paris. Astfel de exemple pot fi considerate Marsilia, Nice sau Bordeaux. Surpriza este constituita de orase precum Montpellier si Toulouse, aflate de asemenea in regiuni din sudul Frantei, dar care nu sint situate pe malul marii si care pot oferi garsoniere sau apartamente de doua camere care sa nu depaseasca 100.000 de euro. Important mai este si faptul ca, o data cu integrarea Romaniei in UE, romanii nu intimpina restrictii in ceea ce priveste achizitionarea unei locuinte in Franta.

Lux de Paris

Valoarea apartamentelor din capitala Frantei este destul de mare, piata imobiliara din aceasta metropola situindu-se in top in ceea ce priveste pretul de achizitionare a unei proprietati in Europa. Astfel, achizitionarea unei locuinte in Paris la un pret de 4.000 de euro/mp este considerata o afacere foarte buna, mai ales ca acest gen de oferte este foarte greu de gasit. De exemplu, o garsoniera de la periferia Parisului, cu o suprafata de 32 mp, are un pret minim de 137.000 de euro, iar un apartament de doua camere cu o suprafata de 54 mp are o valoare de piata de minimum 190.000 de euro. In ceea ce priveste locuintele noi, acestea sint ceva mai scumpe, astfel ca un apartament de doua camere se vinde cu aproximativ 243.000 de euro, iar unul de trei camere cu o suprafata de 68 mp costa ceva mai mult de 300.000 de euro. De asemenea, cu cit respectiva locuinta este situata intr-o zona mai buna, cu atit pretul este mai mare. Astfel, o garsoniera de 32 mp dintr-o zona buna poate fi achizitionata cu minimum 210.000 de euro.

Sudul, cel ieftin

In comparatie cu preturile din Paris, valoarea apartamentelor din localitatile din sudul Frantei poate fi considerata destul de mica. De exemplu, in Montpellier, oras situat la doar citiva kilometri de litoral, o garsoniera poate fi cumparata la acelasi pret cu al unei locuinte similare din Bucuresti dintr-o zona semicentrala. Astfel, la o suprafata de 27 mp se poate achizitiona o garsoniera cu o valoare de 57.500 de euro, dintr-un imobil construit in 1994, iar cu 61.000 de euro se poate cumpara o locuinta similara, de 33 mp, situata in zona universitatii din Montpellier. Pentru apartamentele de doua camere cu o suprafata de 42 mp se pot gasi oferte de minimum 79.000 de euro, iar pretul unui apartament de trei camere cu o suprafata de 71 mp se situeaza in jurul valorii de 97.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.