Valoarea daunei in cazul unei avarii frontale a unei Dacia Logan este de doua ori mai mare decat valoarea primei de asigurare, insa pentru un Mercedes C klasse, raportul dintre valoarea daunei si prima de asigurare este de 0,87, a declarat reprezentantul companiei Generali, Ion Moise.
Aceste date indica nevoia unei corelari intre marca si clasa autovehiculului si prima de asigurare perceputa de compania de asigurari, a spus seful serviciului de lichidari daune auto din cadrul Generali Asigurari, Ion Moise, potrivit NewsIn. O Dacia Logan are un cost de reparatie pentru o avarie frontala de 770 euro, iar costurile similare pentru un Mercedes C klasse sunt de aproape 2.000 euro, insa raportul dintre valoarea daunei in cazul unei avarii frontale supra prima anuala platita este mai mare in cazul Daciei decat al Mercedes, a aratat Moise.

Un Mercedes din clasa C are o valoare de aproximativ 37.745 euro, iar o prima de asigurare ajunge la 2.264 euro sau 6% din valoarea automobilului, potrivit calculelor Generali. In cazul Daciei Logan, valoarea este de circa 8.345 euro, iar prima este de 375 euro sau 4,5% din valoarea autovehicului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.