Cei care nu vor fi de acord cu consolidarea imobilului vor fi evacuati temporar si siliti sa-si plateasca cota-parte de cheltuieli aferente lucrarilor.

Toti proprietarii de case cu risc seismic ridicat vor trebui sa-si consolideze locuintele, in caz contrar vor fi evacuati sau li se va restringe accesul in partea casei unde se constata ca sint probleme.

Legea prevede "instituirea, in mod expres, a obliga-tiei oricarui detinator de constructii afectate de a permite intrarea in vederea efectuarii lucrarilor necesare de expertizare, proiectare si executie ale consolidarii. In caz de refuz, intrarea in aceste spatii se va face, fara intirziere, in baza ordonantei prezidentiale, data de instanta judecatoreasca", se precizeaza in proiectul de lege initiat de Executiv si aprobat de Senat.

Totodata, daca beneficiarii lucrarilor refuza sa incheie contractele pentru restituirea sumelor alocate din bugetul de stat, autoritatile vor putea incheia un proces-verbal cu valoare de titlu executoriu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.