Tot mai multi cetateni moldoveni cumpara carti de identitate romanesti, cu sume care depasesc uneori trei mii de euro, pe care le folosesc pentru a ajunge in state membre UE, unde incearca sa isi gaseasca un loc de munca, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.
Potrivit autoritatilor, aceasta este noua modalitate de trecere frauduloasa a frontierei dinspre Romania spre state membre UE. in prima faza, cetatenii moldoveni trec legal granita in Romania, unde cumpara carti de identitate cu ajutorul unui intermediar care cauta cetateni romani ce seamana cu "clientii" lui. Dupa ce sosiile au fost gasite, intermediarul le mituieste cu suma de o mie de euro pentru a-si vinde buletinul. Acesta din urma este din nou tranzactionat cetateanului moldovean, in schimbul a peste trei mii de euro. Cresterea pretului documentelor de identitate romanesti pe piata neagra a fost influentata de posibilitatea de a calatori in state ale Uniunii Europene doar pe baza cartii de identitate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.