De cele mai multe ori, animalele de casa, cainii si pisicile, creeaza stari conflictuale in blocurile autohtone. De vina sunt, in principal, stapanii acestora, care nu stiu sa le ingrijeasca astfel incat sa nu deranjeze sau sa nu produca mizerie.

Adunarea generala a proprietarilor este cea care poate impune masuri locatarilor care detin animale de casa. Mai exact:
- Acestia trebuie sa plateasca lunar o suma fixa care este cuprinsa intre 5 si 7 lei pentru fiecare animal in parte. Suma reprezinta contravaloarea energiei electrice pentru functionarea suplimentara a ascensorului, curatenia suplimentara pe spatiile comune;

- Locatarii care, din cauza animalelor de casa, deranjeaza linistea in bloc, scutura covoare, paturi, de pe balcon, precum si cei care ademenesc animale de strada in spatiile comune sunt obligati sa plateasca o suma fixa cu caracter de sanctiune. Valoarea ei este stabilita de Adunarea generala in cadrul regulamentului de ordine interioara al Asociatiei. Banii vor fi introdusi in fondul de cheltuieli al asociatiei.

Stapanii trebuie sa faca un angajament

- Stapanii animalelor care nu doresc sa se supuna acestor reguli pot face o declaratie catre presedintele Asociatiei de proprietari in care isi iau angajamentul ca nu vor produce neajunsuri vecinilor din cauza animalelor detinute, fiind astfel scutiti de la plata sumelor respective. in cazul in care se constata incalcarea declaratiei, presedintele Asociatiei de proprietari va anula scutirea respectiva retroactiv, de la data de cand a fost intocmita declaratia.

In prima lista de plata se calculeaza pentru proprietarii respectivi, la rubrica cheltuieli administrative, toata suma respectiva pe care acestia sunt obligati sa o plateasca.
Nu se pot aplica nici un fel de masuri pentru detinatorii de animale de casa sau pentru cei care ingrijesc animale de strada, in fata sau in scara blocului, daca nu exista o hotarare scrisa in Registrul de procese-verbale.

Pentru animale nu se platesc apa si gazele

Nu se pot introduce animalele de casa la plata cheltuielilor privind consumurile (apa, gaze, gunoi menajer) intrucat legea prevede repartizarea acestor cheltuieli pe persoane. Conform normelor chinologice in materie, acestea nu se spala decat de cateva ori pe an, in timp ce, pentru prepararea mancarii, consumul de gaze este foarte redus.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.