Bucuresti, intre "primavara italiana" si Saptamana Culturala Tunisiana

Astazi se deschide la Bucuresti prima Saptamana Culturala Tunisiana, organizata de Ambasada Tunisiei la Bucuresti. Evenimentul este gazduit de Opera Nationala Bucuresti si include proiectii de filme si expozitii de pictura si de carte tunisiana de expresie franceza. Tot astazi, la Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso", ambasadorul Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini, va deschide "Primavara italiana la Bucuresti", un ciclu de intiative culturale pe care Ambasada si Institutul Italian de cultura le vor organiza in lunile urmatoare.

Saptamana aceasta se va desfasura la Bucuresti un eveniment cultural de amploare, primul de acest gen, organizat de Ambasada Tunisiei. Ceremonia de deschidere a Saptamanii Culturale Tunisiene, care va avea loc in aceasta seara, va fi marcata de participarea ambasadoarei Tunisiei la Bucuresti, E.S. Saloua Bahri, si a ministrului roman al Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu. Cu aceasta ocazie va avea loc si deschiderea expozitiei de pictura a artistului tunisian Nja Mahdaoui, laureat al Premiului UNESCO pentru artizanat in 2005, si ale carui opere sunt in acest moment expuse la British Museum si, de asemenea, in muzee din intreaga lume. In aceasta seara se va deschide si expozitia de carte, urmata de proiectia unui documentar despre Tunisia, prin care organizatorii vor sa aduca in atentia publicului din Romania obiceiuri si traditii autohtone. Pana pe 24 martie cand Saptamana Culturii Tunisiene se va incheia, in fiecare seara incepand cu ora 18.00, in foaierul Operei Nationale din Bucuresti va fi proiectat cate un film din cinematografia contemporana tunisiana. In toata aceasta perioada cele doua expozitii vor ramane deschise.

La Institutul Italian de Cultura din Bucuresti, E.S. Daniele Mancini, ambasadorul Italiei la Bucuresti, va prezenta astazi incepand cu ora 11.00, ciclul de initiative culturale "Primavara italiana la Bucuresti", care se vor desfasura in lunile urmatoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.