Noul antrenament de tip aerobic castiga si la noi adepte, dupa boomul din Vest

Daca sunteti apatice, lipsite de energie si mijloacele clasice de petrecere a timpului liber va fac sa strambati din nas, e timpul sa luati serios in calcul faptul ca aveti nevoie sa faceti sport. Tae-bo este ultima moda in materie de aerobic, dar e de trei ori mai distractiv decat un antrenament clasic!

In ritm cu vedetele

E drept, aveti o scuza, gama de sporturi ce pot fi practicate in Romania este destul de redusa si oferta este limitata fie de preturile extrem de ridicate din centrele sportive de lux, fie de salile de sport mai ieftine, dar obscure si prost dotate. Dar cu siguranta ati auzit de febra tae-bo, si faptul ca sportul a ajuns o moda nu poate fi intamplator. Trebuie sa fie ceva, dincolo de numele exotic, care va duce cu gandul la scenele cu chinezoaice sexy din comediile kung-fu. Tae-bo a fost dezvoltat in anii ‘80 de un anume Billy Blanks, ca o combinatie indrazneata de aerobic, balet, karate, box, dans, hip-hop si antrenament cu greutati. Pamela Anderson, Paula Abdul, Brooke Shields, Farrah Fawcett si Shaquille O’Neal sunt topiti dupa tae-bo, si doar in Statele Unite sunt peste doua milioane de persoane care practica acest sport. Moda se pare ca a prins bine si la Bucuresti, unde deja majoritatea centrelor sportive organizeaza de cateva ori pe saptamana cursuri cu instructori profesionisti.

Am tras cu ochiul

Am trecut din intamplare pe la World Class, centrul situat in centrul Bucurestiului, langa magazinul Stefanel, unde prin fereastra uriasa te poti uita ca in vitrina la antrenamente. Ma asteptam sa gasesc o atmosfera tensionata, cu fete gafaind si antrenori nesuferiti cu fluiere si voci irascibile. Nicidecum. Atmosfera la tae-bo este destinsa, muzica, dinamica, fetele, zambitoare si antrenorii, charismatici, mai c-as spune ca-i un antisport. «Nu, este un sport care imbunatateste echilibrul, coordonarea, mobilitatea, intareste musculatura si chiar sistemul osos. intr-o ora de antrenament se ard cam 500 - 800 de calorii, comparativ cu cele 300 - 400 de calorii pierdute in timpul unui antrenament clasic de aerobic», ma asigura Razvan, unul dintre antrenori. «Exercitiile cu un grad mai mare de dificultate, care implica lovituri inalte de picior si sarituri, sunt caracterizate de o mare solicitare a intregului corp si sunt cele care te vor ajuta sa slabesti».


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.