Daca v-ati grabit sa semnati un contract pentru achizitionarea unui bun sau executarea unei lucrari, fie din exces de zel si, poate, si din cauza agentului comercial prea convingator pentru a spune "nu" si regretati pasul facut, puteti anula contractul in termen de sapte zile.
Prevederea este o noua reglementare UE, insa, atentie, nu se aplica decat in cazul cumparaturilor sau contractelor incheiate cu agentii comerciali care bat din usa in usa, in cazul comenzilor prin posta, a celor prin internet sau a telemarketingului.

Legislatia europeana protejeaza consumatorii fata de vanzarile petrecute in afara spatiilor comerciale fizice si le da dreptul de a anula contractul in termen de sapte zile, fara nicio justificare. Regula nu se aplica in cazul contractelor de asigurari, iar statele membre pot decide daca o mentin sau nu pentru produsele care costa mai putin de 60 de euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.