Adio legii Bossi-Fini, soseste legea Amato-Ferrero. Imigrantii vor putea vota la alegerile administrative. Liste cu locuri de munca vor fi afisate la reprezentantele diplomatice ale Italiei in strainatate, iar intrarea in Peninsula se va face "cu sponsor".

Fluxurile de muncitori imigranti vor fi organizate o data la trei ani, iar portile vor fi deschise in special pentru cei care lucreaza in familiile italienilor. Cine stie sa vorbeasca italiana va patrunde mai usor in Peninsula. Textul asupra caruia s-au pus de acord ministrul de interne, Giuliano Amato, si cel al solidaritatii sociale, Paolo Ferrero, va ajunge la Consiliul de ministri pentru aprobare, saptamana viitoare.

Necesarul de muncitori, stabilit din trei in trei ani

Noile reglementari schimba radical mecanismul fluxurilor de intrare a muncitorilor: programarile se vor face o data la trei ani, cu posibilitatea unor ajustari anuale pentru a face fata noilor cerinte de pe piata muncii. Procedurile vor fi mai flexibile, pentru a raspunde cresterii cererii interne de muncitori imigranti. Cota stabilita pentru munca subordonata, domestica si asistenta a persoanei va putea fi depasita doar daca exista un numar mai mare de cereri din partea italienilor, la oficiile pentru imigratie.