Potrivit unei initiative legislative adoptate de Camera Deputatilor, firmele care vor angaja in perioada vacantei elevi si studenti vor beneficia de un stimulent financiar lunar. Stimulentul va fi egal cu 50% din salariul minim brut pe tara pentru fiecare student sau elev angajat.
Acest program va da posibilitatea elevilor si studentilor de a acumula deprinderea practica la locul de munca. in opinia unuia dintre initiatorii proiectului, angajatorii nu se vor mai confrunta cu o masa de absolventi care nu stiu cum sa-si practice meseria dupa patru ani de facultate. Conform proiectului, statul ar urma sa deconteze angajatorului o suma egala cu salariul minim brut pe tara. in actul normativ se specifica faptul ca diferenta dintre salariul negociat de student cu angajatorul si salariul minim brut pe tara va fi suportata de patron. Initiatorii proiectului sunt de parere ca acest proiect va combate cresterea ratei somajului.

Astfel, dupa absolvirea studiilor, fostii studenti nu se vor mai confrunta cu vechea problema ca nu stiu sa-si practice meseria, desi au invatat destula teorie in timpul facultatii. Studentii au astfel posibilitatea ca pe o perioada de maximum 60 de zile lucratoare sa-si puna in practica teoria invatata. Exista din ce in ce mai multe firme care apeleaza la astfel de programe de practica pentru studenti, pentru ca astfel isi pot identifica posibilii viitori angajati. Companiile au astfel posibilitatea sa-i formeze in spiritul si cultura organizationala a firmei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.