Traim intr-o era a calculatoarelor. Companii sau persoane fizice au ajuns sa fie dependente de acestea. Dar ce faci daca ai sters din greseala un mail important sau un document la care ai muncit zile sau saptamani?
Ei bine, exista in Romania firme care ti le pot salva. Mai mult, recupereaza date de pe hard discuri, repara defecte produse prin defectiuni logice sau chiar defectiuni fizice electronice, stergeri accidentale ale datelor, atacuri ale virusilor, formatari accidentale sau stergeri accidentale ale partitiilor. "Sunt foarte multi care se bat cu caramida in piept ca ei recupereaza date, dar le recupereaza doar daca s-au sters din greseala.

Dar daca s-a defectat ceva electronic la hard disc, ceea ce se intampla la 90 la suta din cazuri, ei nu se baga", a spus Ionel Colgeac, inginer electronist. Pretul cerut de firma pe care o are Colgeac variaza intre 100 si 400 USD, fara TVA, insa poate depasi aceste sume in cazul recuperarilor complexe. Sfaturile profesionistilor sunt sa opriti imediat calculatorul, sa nu incercati sa recuperati datele, pentru ca orice tentativa nereusita reduce sansele ulterioare, dar mai ales sa nu apelati la cunostinte care "se pricep".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.