Organizarea si exploatarea jocurilor de noroc vor deveni monopol de stat in Romania, potrivit unui proiect al Ministerului Finantelor Publice (MFP), supus dezbaterii publice. Totodata, jocurile de tip piramidal, alba-neagra, cursele de masini si luptele de caini si cocosi vor constitui infractiune si vor fi pedepsite cu inchisoarea.

Singurele jocuri care nu se vor mai numi "de noroc" vor fi tombolele de divertisment, organizate in scoli sau gradinite.

Luptele de caini, de cocosi, cursele de masini, precum si jocurile tip piramidal, alba-neagra, jocurile de bingo si keno organizate in mai mult de o locatie sau sistem interactiv vor fi considerate infractiuni, potrivit proiectului Legii privind organizarea si functionarea jocurilor de noroc, publicat pe site-ul MFP. De asemenea, organizarea si participarea la jocurile de noroc organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet sau intranet vor fi aspru pedepsite.

Totodata, se va pedepsi cu inchisoarea orice fapta savarsita de administratorul, directorul sau alt reprezentant legal al unei persoane juridice de desfasurare fara licenta sau autorizatie a oricareia dintre activitatile din domeniul jocurilor de noroc.

Tot in sfera infractiunilor este inclusa si fapta persoanei care influenteaza desfasurarea sau rezultatul jocului de noroc, modifica o miza, foloseste intr-o sala de jocuri jetoane false sau care practica procente de castiguri mai mici decat limitele prevazute prin regulamentul de joc.

Jocurile au nevoie de licenta

Potrivit noului proiect, "organizarea si exploatarea activitatii de jocuri de noroc pe teritoriul Romaniei constituie monopol de stat".

Astfel, statul poate acorda dreptul de organizare si exploatare a jocurilor de noroc pe baza de licenta si de autorizatie. Autorizarea se face de catre MFP, prin Comisia de autorizare a jocurilor de noroc, din care fac parte cel putin cate un reprezentant al acestui minister, al Ministerului Administratiei si Internelor si al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.