Avocatul lui Valentin Ceausescu a anuntat ca va pune in executare sentinta Curtii de Apel prin care bunurile confiscate de la sotii Ceausescu vor fi restituite fiului acestora, imediat dupa ce Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) va raspunde interogatoriului admis, marti, de instanta.
Judecatorii Sectiei a III-a Civila au admis, ieri, proba cu inscrisuri si interogatoriu ceruta de avocatul lui Valentin Ceausescu si au respins interogatoriul cerut de reprezentantul MNAR.

Radu Antal, avocatul lui Valentin Ceausescu, a declarat la iesirea din sala de judecata ca printre intrebari vor fi si unele referitoare la provenienta tablourilor si modul in care acestea au fost pastrate. Prin interogatoriul cerut de reprezentantul MNAR si respins de catre instanta, avocatul institutiei urmarea sa afle modul in care familia Ceausescu a intrat in posesia tablourilor respective.
Avocatul a sustinut ca unele tablouri revendicate de Valentin Ceausescu "poarta insemne speciale, au apartinut si apartin statului" si au ajuns, pe "diverse cai", in patrimoniul familial al fostilor dictatori.
Instanta de judecata a stabilit urmatorul termen al procesului la 24 aprilie, data la care MNAR va raspunde interogatoriului propus de Valentin Ceausescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.