Anul acesta, Romania a castigat locul I la Targul International de Turism. insa turismul romanesc e departe de a fi pe primul loc.
E si un proverb care ar putea sa caracterizeze acest paradox: "Pe-afara-i vopsit gardul si inauntru, leopardul". Iar leopardul nostru e unul infometat.

Am asistat la o scena tipic romaneasca petrecuta in Bran. Angajatul unei agentii imobiliare bloca in stanga si-n dreapta rotile masinilor. E drept, le bloca pe cele care parcasera in dreptul semnului "stationarea interzisa"(care era peste tot!). Ce nu e drept insa, le bloca doar pe cele care aveau orice alt numar de inmatriculare care nu incepea cu "Bv". Iar amenda e costisitoare, minimum 75 de lei, bani care se impart intre Consiliul Local si agentia imobiliara. Singura posibilitate a turistilor e sa lase masina in parcari private ale hotelurilor sau, surpiza, in parcarea primariei, unde ora de parcare costa 1,5 lei. in ambele situatii, Consiliul Local are de castigat. Scena la care am asistat a fost destul de stranie. in prima faza, "imputernicitul" Zara Viorel, angajat probabil al firmei Mau Trans Imobiliare a blocat un vehicul de lux, posesorul acceptand amenda usor. A revenit dupa cinci minute, suparat fiind ca pe chitanta era trecuta suma de 50 lei, iar el a platit 75. Angajatul firmei i-a facut o alta chitanta, de data aceasta cu suma corecta. Posesorul unei alte masini blocate nu a acceptat si a chemat politia. A aflat de la acestia ca are alternative. Ori sa plateasca amenda de 75 de lei, ori sa achite 39 de lei politiei si sa mai primeasca doua puncte penalizare. A preferat sa dea banii politiei. A observat insa ca masinile localnicilor tronau sub semnele de interzis. Pe sistemul "sa moara si capra vecinului", acesta l-a intrebat pe Zara de ce nu le blocheaza si lor rotile. Raspunsul a fost naucitor: "Sunt in afara programului!"


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.