11 la suta dintre cadrele militare testate in anul 2004 au avut probleme de sanatate, a declarat seful Directiei Medicale a Ministerului Apararii Nationale, generalul-locotenent dr. Serban Marinescu. Cu prilejul ultimei sedinte a Comisiei pentru Probleme Sociale din MApN, gen. Marinescu a precizat ca anul trecut au fost supuse controalelor medicale obligatorii peste 32.000 de cadre militare active. La 11 la suta dintre acestea s-au identificat afectiuni ale aparatului respirator, osteoarticulare, ale organelor de simt, ale aparatului digestiv si de natura cardiovasculara.

Pe de alta parte, secretarul de stat Marius Balu, seful Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice din MApN, care conduce si Directia pentru Probleme Sociale, a declarat, in acelasi context, ca "nu exista sedinta a Comisiei Centrale pe Probleme Sociale a MApN in care sa nu se prezinte analize referitoare la deficiente si nemultumiri privind medicamentele". Secretarul de stat Balu a sustinut ca rezolvarea acestor probleme s-ar putea realiza prin reformarea sistemului de asistenta medicala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.