Teatru

Marile nume ale regiei de teatru continua sa ia drumul Sibiului. Saptamina aceasta a venit rindul lui Alexandru Dabija, unul dintre cei mai rafinati si mai inteligenti directori de scena din tara noastra. El va avea pe 15 si pe 16 martie, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu, premiera spectacolului "Nasul" dupa Gogol. Din distributie fac parte Ada Milea si Bogdan Burlacianu, cei ce au realizat si muzica originala a acestei montari. Decorul, costumele si multimedia sint semnate de Andu Dumitrescu. Realizatorii spectacolului spun ca acesta va fi "plin de muzica fara a deveni concert si plin de teatru fara a fi teatru".

La Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu si-a gasit refugiul un alt mare regizor european, ucraineanul Andriy Zholdak, care, dupa ce a asmutit conducerea politica de la Kiev impotriva sa, interzicindu-i-se sa mai lucreze in tara sa natala, a devenit un regizor itinerant de succes, montind peste tot in Europa. El va prezenta la Sibiu doua premiere, "Viata cu un idiot" de V. Erofeev, ce va avea premiera pe 23 martie, si "Othello" dupa Shakespeare, pe 30 martie.

Zilele culturii maghiare

Pe 14 si 15 martie la Sibiu se organizeaza Zilele culturii maghiare. Cea din urma va fi reprezentata prin concertul de orga si trompeta sustinut de Szamosi Szabolcs si Solymos Peter, concertul NeoFolk, piesa de teatru "Cui i-e frica de Virginia Woolf?", montare a Teatrului National din Pécs, in regia lui Beres Attila, expozitia Victor Vasarely, concertul Szelkialto si spectacolele "Joc despre iubire", coregraf Libor Vaculik, "Parcele", coregraf Bombicz Barbara si "Carmina Burana", coregraf Gunter Pick, prezentate de Baletul din Gyor, una dintre cele mai importante trupe de dans din Europa. Miercuri, 14 martie, are loc prezentarea programului "Pécs - Capitala Culturala Europeana 2010".