Termenul pentru depunerea contestatiilor la licitatia pentru medicamente ar putea fi modificat. Ministrul sanatatii a declarat ca va propune schimbarea Legii achizitiilor publice din cauza dificultatilor in aprovizionarea cu medicamente.

Termenul pentru depunerea contestatiilor la licitatii ar putea fi modificat. Ministrul Nicolaescu a anuntat ca va propune schimbarea Legii achizitiilor publice din cauza dificultatilor in aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare. Presedintele CNAS sustine ca scopul contestatiilor este de impiedicare a desfasurarii licitatiei nationale.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a stabilit, impreuna cu seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), sa propuna modificarea Legii achizitiilor publice. Schimbarea vizeaza termenele prevazute pentru depunerea contestatiilor, care creeaza dificultati in organizarea licitatiei nationale si, implicit, in aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare. Nicolaescu a recunoscut ca propunerea legislativa va avea nevoie de acordul Comisiei Europene, exprimandu-si speranta ca va gasi intelegere atat la Agentia Nationala pentru Reglementarea Achizitiilor Publice, cat si la forul european.

Potrivit actualului presedinte al CNAS, Vasile Ciurchea, licitatia pentru programele nationale de sanatate este, in acest moment, blocata. "Frecventele depuneri de contestatii impiedica desfasurarea licitatiei, pentru ca noi suntem obligati ca, la fiecare contestatie, sa stopam procedeele si sa o solutionam. Se pare ca nimeni nu doreste licitatia nationala. Scopul contestatiilor este de mentinere a actelor aditionale la vechile contracte, incheiate in 2002. Si asa, fara nici un fel de piedica, licitatia dureaza 90 de zile. Sunt insa situatii de urgenta cand trebuie sa te aprovizionezi cu medicamente. Marea majoritate a contestatiilor se dovedesc a fi neintemeiate, dar obiectivul acestora este atins", ne-a declarat Vasile Ciurchea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.