In urma cu trei ani, primarul Radu Mazare a surprins cand a lansat la Constanta o moda pentru Romania, cu telegondola din Mamaia. Se pare ca dupa Mazare s-au luat municipalitatile din Targu Mures, Piatra Neamt si Sinaia. Acum, Mazare a mai gasit un motiv prin care sa iasa in evidenta.

Primaria Constanta a achizitionat in sistem leasing zece autobuze supraetajate, cu 2,9 milioane de euro, cu scopul de a atrage cat mai multi turisti pe litoral, masini ce au fost prezentate cu mare pompa la sfarsitul saptamanii trecute. Autobuzele marca Volvo, inalte de patru metri, vor efectua trasee turistice pe litoral, dar vor fi introduse si pe ruta Constanta-Mamaia si retur.

Toata floarea cea vestita a intregului municipiu Constanta s-a prezentat la spritul oferit la sfarsitul saptamanii trecute de catre primarul Radu Mazare la Cazinoul din Constanta. Motivul a fost determinat de lansarea "la apa" a celor sase autobuze importate de la spanioli "pe doi bani". in vreme ce Mazare vedea lumea "de sus", a constatat pe parcursul "turului orasului" ca are suficiente admiratoare care si-au declarat dragostea lor, multe dintre acestea oprindu-se pentru a-i face cu mana, unele dintre ele strigandu-i cu foc "te iubim". imbracat in tinuta sport si cu o sapca maro pe cap - despre care a spus ca este la fel cu cea a presedintelui Hugo Chavez al Venezuelei, tara in care edilul si-a petrecut ultimele sarbatori de iarna - Mazare a fost batut de vantul aprig de afara. La volanul unuia dintre cele sase autobuze supraetajate prezentate s-a aflat consilierul local Nicolae Moga, fost subprefect al Constantei. Acesta a condus autobuzul la intoarcerea din statiunea Mamaia, spunandu-le ziaristilor ca are de patru ani permisul necesar pentru conducerea unui astfel de mijloc de transport.

Parcul auto al RATC a fost suplimentat

Municipalitatea a achizitionat in total zece autobuze pentru calatori si un autocar pentru primarie, cumparate in leasing pe cinci ani de la firma Dunarea IFN SA Bucuresti, cea de la care a mai procurat telegondola din Mamaia si cele 130 de autobuze MAZ, care au innoit parcul auto al Regiei Autonome de Transport in Comun Constanta. in urmatoarele doua saptamani vor sosi si celelalte patru autobuze. Toate sunt model 2006, au motoare de 250 cai-putere, lungime de 12 metri si inaltime de patru metri, sunt prevazute cu rampa pentru persoane cu handicap si cu sistem de suspensie pentru inclinare. Autobuzele sunt dotate cu sistem audio cu casti si traducere automata in noua limbi pentru turistii straini, au caroseria fabricata in Spania si costa 280.000 de euro bucata.

Datorita facilitatilor, autobuzele etajate sunt destinate in principal turistilor straini, de aceea municipalitatea va incheia contracte cu agentiile de turism si cu hotelierii care doresc sa ofere excursii pe litoral conduse de ghizi. Edilii estimeaza ca mai mult de jumatate dintre autobuze vor intra in circuitul turistic. Autobuzele etajate vor fi puse in circulatie la inceputul sezonului turistic. Pentru transportul in comun, pretul unui bilet de calatorie nu a fost inca stabilit, dar edilii au dat asigurari ca acesta va fi suportabil. Calatoriile pe ruta Constanta - Mamaia se vor face cu viteza mica, astfel incat pasagerii sa poata admira peisajul. Autobuzele au limitare de viteza la 70 km/h.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.