Scari crapate, tevi ruginite, dusuri fara "difuzoare", ferestre captusite. Nu este descrierea unui ghetou, ci realitatea unor camine din centrul Capitalei. In ciuda programului de reabilitare cu care se lauda Ministerul Educatiei si Cercetarii, nici macar studentii privilegiati care au prins loc in caminele modernizate nu sunt multumiti.

Ministerul Educatiei si Cerceta­rii (MedC) a anuntat finalizarea lucrarilor de reabilitare a ca­minelor C si D ale Universitatii Bucuresti, situate in Complexul Grozavesti. Investitia a fost una nu tocmai neglijabila, de peste 3,6 milioane de lei, fonduri provenite atat din finantari externe, cat si din contributia Executivului roman. Renovarea si modernizarea celor doua camine a insemnat decopertarea peretilor interiori, refacerea instalatiilor electrice, sanitare si termice, dar si inlocuirea tamplariei de lemn cu tamplarie din PVC cu geam termopan si dotarea cu mobilier nou.

Camerele sunt de doua locuri, astfel ca s-au asigurat spatii de cazare pentru 989 de studenti. Ministrul educatiei, Mihail Hardau, a declarat ca situatia caminelor studentesti se afla in atentia ministerului pe care il conduce, chiar daca acestea se afla in administrarea directa a universitatilor. El a asigurat ca MEdC se preocupa ca studentii sa beneficieze de conditii decente de cazare si de studiu.

Renovari proaspete si tencuiala cazuta

Daca la nivel declarativ situatia pare ca a capatat nuante de roz, in teren realitatea arata ca studentii traiesc aproape in conditii inumane. Proaspat renovatele camine C si D au deja probleme, dupa cum sustin locatarii. "Singurul lucru bun este mobilierul nou si faptul ca putem face dus mai multi odata.