Circa 12% dintre bucuresteni ar putea sa-si schimbe locuinta in urmatorii 2-3 ani urmand tendintele din capitala Cehiei, Praga, cand in primii ani dupa aderare s-au vandut in jur de 35.000 de proprietati, adica 8,8% dintre locuitori si-au schimbat locuinta in fiecare dintre acesti ani, apreciaza Daiana Voicu, managing director Willbrook Management International, lider in dezvoltarea de proiecte imobiliare de lux pe pietele din Europa Centrala si de Est.

Din aprecierile expertilor imobiliari preturile locuintelor din Bucuresti ar putea cunoaste o corectie severa datorita supraevaluarii preturilor acestora in special a celor nou-construite.

Astfel, se asteapta o reducere a preturilor acestora cu 5-10 % fata de cele practicate in prezent.
"Aceeasi tendinta a fost evidenta si in Cehia, care a cunoscut o diminuare a preturilor pe segmentul rezidential. In marile orase investitorii incearca sa vanda imobilele nou construite la acelasi pret ca si acum 2-3 ani, la care se adauga unele bonusuri fata de ceea ce ofereau inainte de intrarea in Uniunea Europeana", a aratat managerul Willbrook Management.

Willbrook introduce conceptul de lux si glamour pe piata de office building si piata rezidentiala din Romania, Cehia, Polonia, Letonia, Bulgaria si Turcia. Rezidentialul va continua sa garanteze cele mai consistente profituri, atat in Bucuresti, cat si in celelalte capitale din Europa Centrala si de Est.
Cu toate ca aria spatiilor de birouri nu-si pierde din atractivitate, viitorul apartine spatiilor industriale si de logistica, spatiile de retail aratandu-si rentabilitatea estimata, datorita suprafetelor reduse localizate in centre comerciale moderne.

"Bucurestiul pare sa se incadreze in tiparul ceh de dezvoltare imobiliara, piata rezidentiala de lux avand un trend pozitiv in ultimii doi ani, prin constructia a tot mai multor imobile, atat individuale, cat si in ansambluri rezidentiale, cererea devenind din ce in ce mai sofisticata si mai pretentioasa", este de parere reprezentantul Willbrook Management International.

Pretul pentru un apartament de lux de 120 de metri patrati in nordul Bucurestiului este in medie 282.000 de euro, metrul patrat costand 2.350 de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.