Trupa de actori a Companiei de Teatru Organic din Chicago va prezenta in perioada 17 martie - 7 aprilie, la Ruth Page Theatre din Chicago, patru reprezentatii ale piesei de teatru "Omul cu Valize" ("Man With Bags"), de Eugen Ionescu, informeaza portalul romanilor din Chicago.

Subiectul piesei se invarte in jurul unui barbat care se intoarce acasa, in locurile copilariei sale, iar notiunile de timp, spatiu si aminti-rile se contopesc pentru a crea un decor plin de pasiune si umor.

Intr-o convorbire cu Claude Bonnefoy, Eugen Ionescu a martu-risit ca "omul cu valize este, de asemenea, un cosmar, acela al tarii in care m-am nascut si unde, dupa o copilarie petrecuta in Franta, mi-am trait adolescenta si o parte din tinerete.

Am adesea un cosmar in care ma intorc in tara de unde am plecat - de unde am evadat - din motive politice, pentru ca, in acel moment, extrema dreapta urca si acela la putere.

Am plecat insa si din cauza tatalui meu si a familiei sale".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.