Operatiile estetice au devenit deja o moda in randul romancelor aflate in cautarea unor forme perfecte. Desi implanturile mamare au rezultatele cele mai spectaculoase, exista si interventii mai subtile, care schimba insa aproape cu desavarsire imaginea unei persoane. Este vorba despre rinoplastie sau remodelarea formei nasului, care ocupa un loc fruntas in topul operatiilor estetice.

Fie ca apelam la rinoplastie pentru a corecta o deformare ereditara a piramidei nazale, fie pentru a rezolva unele probleme de respiratie, aceasta tehnica chirurgicala reda forma naturala a nasului. Desi este o operatie relativ simpla, care dureaza maxim 2 ore, prof. dr. Tiberiu Bratu, presedintele Societatii de Chirurgie Estetica din cadrul Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania ne sfatuieste sa apelam totusi la un chirurg cu experienta, pentru a evita orice complicatie.

"Cand operatia este facuta de un chirurg plastician experimentat, complicatiile sunt rare si de obicei minore. Exista diferente foarte mari intre pacienti, care vizeaza capacitatea de vindecare, si de aceea rezultatul nu este niciodata complet previzibil", ne-a spus dr. Tiberiu Bratu. in ceea ce priveste varsta la care se poate face aceasta operatie, chirurgul spune ca cel mai indicat este ca pacientul sa fi depasit perioada pubertatii, pentru ca modificarile obtinute sa se armonizeze cu fizionomia matura a persoanei. Pentru cei care indeplinesc aceasta conditie si sunt hotarati sa mearga pana la capat de dragul unui nas ca in reviste, urmeaza interventia propriu-zisa.

"In timpul operatiei, pielea nasului se separa de os si cartilaj, care sunt apoi sculptate in forma dorita, iar de obicei inciziile se fac in interiorul nasului. Dupa operatie, pe piramida nazala se pune o atela care se mentine aproximativ 7 zile, iar narile se acopera cu mese timp de 24 de ore", ne-a explicat procedura dr. Bratu. Cei care au trecut printr-o astfel de experienta spun ca aceasta etapa este de departe cea mai simpla, adevarata suferinta incepand abia in perioada postoperatorie.

"Desi pacientii sunt nerabdatori sa isi vada noul look imediat dupa operatie, ei vor fi dezamagiti, pentru ca ceea ce vor vedea este doar o fata umflata, cu edem si echimoze in special la nivelul pleoapelor inferioare", explica medicul. Aceasta stare persista doar in prima saptamana de dupa operatie, iar rezultatele finale incep sa isi faca aparitia dupa aproximativ 3 luni. Daca in strainatate rinoplastia poate ajunge la cateva mii de euro, la noi aceasta operatie costa in jur de 700 de euro, la care se adauga zilele de spitalizare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.