"Hartia va fi albastra", cel de-al doilea lungmetraj regizat de Radu Muntean, participa in luna martie la festivalurile internationale de la Sofia, Belfast si Las Palmas, conform site-urilor oficiale ale evenimentelor.

Cea de-a opta editie a Festivalului de la Las Palmas (16-24 martie), unul dintre evenimentele cinematografice ambitioase din Spania, si-a extins competitia astfel incat sa includa 17 filme din toata lumea, din Thailanda pana in Germania si Portugalia.
Printre titlurile care ies in evidenta in competitie se afla "Hartia va fi albastra", "Luxury Car", o drama pe tema relatiei tata-fiica, in regia lui Wang Chao (China), si "Madrigal", un fantasy in regia cubanezului Fernando Perez, scrie Variety in editia electronica.

La Sofia, "Hartia va fi albastra" face parte dintr-o sectiune dedicata filmelor din Balcani, la fel ca "A fost sau n-a fost?", lungmetrajul de debut al lui Corneliu Porumboiu. Festivalul international din Bulgaria, ajuns la editia a 11-a, se desfasoara intre 1 si 11 martie si il are ca invitat de onoare pe regizorul german Wim Wenders ("Paris, Texas", "The Million Dollar Hotel").

Filmele regizate de Radu Muntean si Corneliu Porumboiu figureaza si in programul Festivalului de la Belfast, in sectiunea European Cinema. Acest festival, ce va avea loc intre 22 martie si 1 aprilie, alege in fiecare an o tema socio-politica, ilustrata de o serie de filme si discutata in seminarii si dezbatere. Dupa subiecte precum drepturile omului, rasismul si identitatea protestanta in film, anul acesta tema o reprezinta societatile in tranzitie.

"Hartia va fi albastra" si "A fost sau n-a fost?", amandoua cu subiecte legate de Revolutia din decembrie '89, sunt lungmetrajele romanesti care au circulat cel mai mult la festivalurile internationale de film in decursul ultimului an, dupa ce au avut premiera mondiala la Locarno, respectiv Cannes.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.