Lungmetrajul de debut al lui Corneliu Porumboiu, "A fost sau n-a fost?", a castigat premiul pentru cel mai bun film de fictiune la cea de-a patra editie a Festivalului International de Film Contemporan (FICCO) de la Mexico City, informeaza The Hollywood Reporter. FICCO, cel mai important festival international de film din Mexic, se axeaza pe opere de debut si regizori tineri. Anul acesta, la sectiunile fictiune si documentar au concurat 16, respectiv 17 filme.

Filmul scris, regizat si produs de Porumboiu, revelatia anului 2006 in filmul romanesc, a castigat Camera d'Or si premiul Europa Label Cinemas la Cannes, urmate de alte distinctii la festivaluri internationale. Recent, "A fost sau n-a fost?" a primit Marele Premiu al Uniunii Cineastilor din Romania.

Prin povestea sa amuzanta si inteligenta, filmul evidentiaza trei destine, trei perceptii despre Revolutie. Premiul pentru cel mai bun documentar a revenit unei productii mexicane, "Born Without", povestea unui barbat nascut fara brate, care canta la muzicuta pentru a-si creste cei sase copii.

Regizoarea filmului, Eva Norvind, de origine norvegiana, a murit cu un an inainte ca documentarul sa fie lansat.
"Turtle Family", al regizorului mexican Ruben Imaz, a luat premiul publicului si trofeul pentru cel mai bun film de debut.

Cineastii Gyorgi Palfi din Ungaria si Hugo Vieira da Silva din Portugalia au impartit premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmele "Taxidermia", respectiv "Body Rice".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.