Scolile de soferi nu mai pot functiona la parterul blocurilor si trebuie sa fie dotate cu sali de curs, parcari proprii si simulatoare auto. Investitiile vor fi recuperate din buzunarele noilor soferi. Scolile auto pregatesc deja triplarea tarifelor.

Scolile de conducatori auto infiintate dupa data de 1 noiembrie 2006 trebuie sa aiba toate dotarile notate in Ordinul 1856 din 11 octombrie 2006 privind Normele de autorizare a scolilor de conducatori auto. "Printre dotarile obligatorii ale scolilor de soferi se numara si simulatorul auto, care este obligatoriu de la 1 noiembrie 2006 pentru scolile de soferi infiintate dupa aceasta data. Autorizatiile emise scolilor de conducatori auto pana la data de 1 noiembrie 2006 raman valabile pana la viza anuala ulterioara", a explicat Sorin Cretu, Departamentul juridic al Autoritatii Rutiere Romane. Acesta a spus ca in Romania sunt aproximativ 1.000 de scoli de soferi.

LEGE. Conform ordinului mai sus mentionat, scoala trebuie sa detina un numar minim de vehicule necesare instruirii practice, iar sediul scolii nu mai poate fi intr-un spatiu situat in blocuri cu mai multe etaje, destinat prin constructie locuirii. Scoala trebuie sa functioneze intr-o locatie amenajata cu sali de curs, trebuie sa aiba spatii pentru rezolvarea problemelor administrative, precum si spatiu pentru parcarea vehiculelor. Mai mult, sala de clasa trebuie sa fie dimensionata in functie de numarul cursantilor din grupa, astfel incat sa se asigure un volum de cinci metri cubi pentru fiecare cursant.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.