Statele membre UE din centrul si estul Europei au cea mai bogata oferta de locuri de munca pentru romani.

Reteaua europeana de recrutare EURES intermediaza 600 de slujbe pentru absolventii de studii medii si superioare, dar si pentru lucratorii in constructii, informeaza NewsIn. Oferta vine in special din partea Cehiei, Slovaciei, Sloveniei si Letoniei, toate aceste tari cerind cunoasterea cel putin a unei limbi straine. Oferta EURES poate fi accesata de pe site-ul Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca si include si oferte din state nemembre UE, precum Elvetia, Islanda si Norvegia.

Oferta generoasa din Cehia

Cea mai bogata oferta de locuri de munca vacante pentru romani (255) vine din Republica Ceha, jumatate dintre ele fiind pentru ingineri IT (sistem de operare Windows). Acestia se pot angaja, incepind din mai, cu un contract permanent, timp in care vor beneficia si de cursuri de formare profesionala. Salariul este de 1.270 de euro pe luna, cu conditia ca angajatul sa cunoasca limbile engleza, germana sau franceza. In Republica Ceha romanii se mai pot angaja ca muncitori in industrie sau ca soferi, pentru un salariu aproximativ de 700-800 de euro, dar trebuie sa stie una din limbile ceha, germana, engleza sau rusa.

Balticii cer "psihic excelent"

O firma de salubritate din capitala Lituaniei incearca sa gaseasca, prin intermediul EURES, cinci incarcatori de gunoi, "cu psihic excelent", pentru un salariu de 290 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.